Сумки великих розмірів - це тенденція сучасності, тому що жінки часто носять з собою записні книжки або ноутбуки, які займають багато місця. Для мініатюрної жінки сумка великого розміру також доречна, особливо якщо ручки досить великі, щоб носити сумку на плечі. На плечі вона вже не настільки акцентує на себе увагу.

Ми знаємо багато жінок, які «помішані» на сумках. Вони люблять акцентувати увагу оточуючих на своїх сумках. Не можна ставати жертвою аксесуарів, - потрібно щоб аксесуари працювали на тебе. Тому не варто загострювати на них така велика увага. Незліченні рекламні компанії сумок - це маркетинговий хід. Не потрібно забувати про те, що найголовніше це те, як виглядаєте Ви, а не як виглядає Ваша модна сумка.

Підбираючи нову сумку, варто задуматися в першу чергу про її практичність. Сумка повинна бути досить легкою, тому що часто доводиться завантажувати її, і чимось заповнювати. І, звичайно ж, сумка повинна бути зручною в носінні. Варто купувати такі варіанти, які можна носити в руці або повісити на плече.

Взуття та сумка можуть бути виконані з різного матеріалу, і можуть бути абсолютно різних кольорів. У якихось випадках сумки варто підбирати під взуття, для завершення «ансамблю», але дивлячись який ефект Ви хочете зробити на аудиторію. Сумка цілком може відрізнятися і від комплекту пояс - туфлі. У якихось випадках вона може збігатися з кольором і фактурою, але це акцентує увагу вже на аксесуарах більшою мірою, ніж на людину, яка їх носить.

Потрібно дотримуватися того правила, що розділяти денні сумки для повсякденного, і сумки для вечірнього виходу. Чи не доречно буде з'явитися ввечері в коктейльній сукні з великою сумкою. Це обов'язково має бути невеликий клатч або крихітна сумочка,в яку поміщається буквально помада і носовичок.